Demlediğiniz çay lezzetli mi olmuyor? Bu tarifle daha iyi demlenecek

Kaynar Suyu Demliğe Dökün: Çaydanlıktaki su kaynamaya başladığında, altındaki ocağın altını kısın. Ardından kaynar suyu yavaşça ve nazikçe demliğin üzerindeki çayın üzerine dökün. Suyu birden boşaltmak yerine, çayın yavaş yavaş ıslanmasını sağlayın.

Demliğin Üzerine Kaynar Su Koyun: Çaydanlığın alt kısmında hala kaynar su bulunmalı. Demliği çaydanlığın üzerine oturtun. Alttaki kaynar su, demliğin sıcak kalmasını sağlayarak çayın ideal sıcaklıkta demlenmesine yardımcı olacaktır.

Demlenme Süresine Dikkat Edin: Çayın demlenme süresi, çayın türüne ve sizin damak zevkinize göre değişir. Genellikle siyah çay için ideal demleme süresi 10-15 dakikadır. Daha kısa süre demlenen çay açık ve yavan olabilirken, çok uzun süre demlenen çay ise acımtırak bir tat bırakabilir. Demliğin kapağını kapalı tutarak çayın aromasının kaybolmasını önleyin.

(Haber Global)

Başa dön tuşu
Haber Yeni Yüzyıl